Fudbalski savez Srbije (FŠ) saopštio je danas da je na sastanku sa UEFA predloženo da se baraž za plasman na EURO protiv NBorveške igra u junu.

– Nakon sastanka putem video-konferencije sa predsednicima i generalnim sekretarima svih nacionalnih asocijacija u Evropi, UEFA je blizu odluke da se završni turnir Evropskog prvenstva održi od 11. juna do 11. jula 2021. godine. U tom slučaju, baraž dueli, dakle i meč Norveška – Srbija, igrali bi se u junskom terminu 2020. godine (ukoliko situacija sa koronavirusom to dozvoli) – navodi se na sajtu FŠ.

Kako se ističe, to je predlog koji su podržale sve nacionalne asocijacije i očekuje se da Evropska fudbalska unija do kraja dana ozvaniči ovu odluku.

Po ovom scenariju, ideja je da se sva nacionalna takmičenja, kao i UEFA Liga šampiona i Liga Evrope, završe do 30. juna 2020. godine.

Termini odigravanja UEFA takmičenja, koja su zakazana za jun i jul 2021. godine (F4 Lige nacija, Evropsko prvenstvo za mlade i Evropsko prvenstvo za žene), biće naknadno određeni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here