UEFA podržava regionalnu ligu

0

Srpski mediji izveštavaju kako je bilo reči i o osnivanju regionalne lige. Ipak, prema rečima glavnog sekretara FSS Zorana Lakovića, regionalno takmičenje je još uvek daleko od realizacije.

 

"Dotakli smo se i regionalne lige, ali ništa nismo dogovarali. To je bio neformalan razgovor. Predstavnici UEFA nemaju ništa protiv osnivanja takve lige, međutim, potreban je konsenzus klubova. U principu, proverili smo jedni kod drugih ima li jedinstva po tom pitanju", kazao je Laković za "Sportski žurnal".

 

Jedna od tema sastanka u glavnom slovenskom gradu bila je i istraga Evropske kuće fudbala oko nameštanja utakmica.

 

"Utakmice srpskih klubova nisu bile predmet te istrage, više su se za ovu temu zanimali Hrvati, Slovenci i Makedonci. Oni su od predstavnika UEFA tražili da im kažu dokle je stigla istraga protiv njihovih klubova. Od te priče, izgleda, nema ništa iako su neki evropski mediji pompozno najavili da imaju dokaze o nameštanju", dodao je Laković.

 

Svoje utisak sa ljubljanskog sastanka za Index.hr preneo je i glavni sekretar NS Hrvatske Zorislav Srebrić.

 

"Sastanak je imao dva poluvremena. Prvog dana razgovarali smo o najavljenim promenama u organizaciji UEFA koje će omogućiti bolju saradnju i pomoć savezima. Akcenat je bio na kompletnom servisu. Drugog dana razgovaralo se o financijskom fair-pleju, jer se traži da klubovi troše onoliko koliko i zarade. Razgovaralo se još i o zaštiti maloletnig fudbalera", rekao je Srebrić i dodao:

"Što se neregularnih klađenja tiče, tu nema posebnih novosti. UEFA još nije primila dodatne izveštaje iz bohumskog slučaja."

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here