EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

UEFA je pokrenula disciplinske postupke protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa zbog toga što su ‘potencijalno prekršili njene pravne propise’ učešćem u formiranju Superlige Evrope.

„Posle istrage koju su sproveli etički i disciplinski inspektori u vezu sa takozvanim projektom Superlige, pokrenut je postupak protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa zbog potencijalnog kršenja pravnih akata UEFA“, navodi se u zvaničnom saopštenju krovne organizacije evropskog fudbala.

Dodaje se da će dodatne informacije biti naknadno objavljene.

Pomenuti klubovi su, uz Atletiko Madrid, Inter, Milan, Mančester Siti, Mančester Junajted, Liverpul, Čelsi, Arsenal i Totenhem, pokušali da oforme novo takmičenje, nezavisno od UEFA.

Međutim, vrlo brzo od projekta su odustali engleski klubovi, a za njima Atletiko, Inter i Milan. Ipak, Barselona, Real Madrid i Juventus još nisu zvanično napustili Superligu.

Podsećamo, klubovi koji su odustali od Superlige postigli su sporazum sa UEFA po kojem će se odreći pet odsto prihoda od evropskih takmičenja sledeće sezone, a ta sredstva biće preusmerena na dečji, omladinski i „grassroots“ fudbal. Takođe, biće novčano kažnjeni ukoliko ikada ponovo budu učestvovali u takmičenju koje nije pod okriljem UEFA.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here