Izvršni komitet Evropske fudbalske unije doneo nekoliko odluka na sednici u Ljubljani.

Liga nacija, novo takmičenje nacionalnih timova, doživeće promene već u drugoj sezoni – 2020/21. U klasama A i B umesto po 12 reprezentacija biće ih po 16, kao i u C grupi, koja je premijerno imala 15, dok će ih u D umesto 12 biti sedam. Žreb je u Amsterdamu 3. marta dogodine.

To znači i da će selekcije koje su ispale iz A klase (Nemačka, Island, Poljska i Hrvatska) sačuvati mesto. Što se tiče našeg tima, ništa se ne menja. Srbija se na terenu izborila za prelazak u višu klasu i ostaće u B grupi.

UEFA je odlučila i da pokrene novo klupsko takmičenje. Zvaće se Konferencijska liga. Počeće 2021. U osam grupa biće razvrstano 32 tima. Pobednici idu u osminu finala, a drugoplasirani za to razigravaju s trećeplasiranima iz Lige Evrope. Osvajač trofeja stiče pravo da u sledećoj sezoni igra u Ligi Evrope, drugostepenom takmičenju UEFA.

Finale Lige šampiona, koje je za ovu sezonu na “Ataturku” u Istanbulu, 2021. biće na Zenitovom stadionu u Sankt Peterburgu, 2022. na Bajernovom “Alijancu” u Minhenu, a 2023. na Vembliju. Finale Lige Evrope (dogodine u Gdanjsku) 2021. biće na stadionu Sevilje, a za domaćina Superkupa određen je Belfast (2020. Portov “Dragao”).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here