EPA-EFE/MATTEO BAZZI

UEFA se zalaže za promenu pravila u vezi sa ofsajdom nakon gola koji je Kilijan Mbape postigao za pobedu Francuske protiv Španije u Ligi nacija.

Žestoko kritikovan u Španiji, engleski sudija Entoni Tejlor “doneo je ispravnu odluku, zasnovanu na postojećem pravilu i njegovom zvaničnom tumačenju”, rekao je Roberto Roseti, šef sudija u krovnoj evropskoj fudbalskoj organizaciji.

Po rečima Rosetija, pokušavajući da presretne dodavanje Tea Ernandeza, španski defanzivac Erik Garsija je ostavio Mbapea u igri čak i ako je bio dalje od gola od francuskog napadača.

– Ovaj slučaj nam pokazuje da je tumačenje pravila u sukobu sa duhom pravila, a to je da se fudbaler spreči da iskoristi prednosti ofsajd pozicije – rekao je Roseti.

Stav UEFA je, kako je rekao, da je potrebno poboljšati formulaciju pravila koju je doneo Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) zadužen za promenu fudbalskih pravila, kako bi se prilagodio “duhu igre”.

Roseti je rekao da je već kontaktirao Međunarodnu fudbalsku federaciju (Fifa) i IFAB i da će o rešenjima razgovarati na sledećem sastanku odbora Tehničkg-savetodavnog veća zakazanom za 27. oktobar.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime