Ugledni lekar godinama krišom snimao svoje pacijente

0

Lekar u trenutku postavljanja kamere
 

Naime, dr Jeoh je tokom tri godine snimio više od 1000 osoba, kolega, prijatelja, pacijenata, pa čak i dece (neka su imala samo tri godine) u njihovim intimnim trenucima.

 

Jeoh važi za renomiranog svetskog eksperta za probleme sluha, a svoj voajerski poriv hranio je postavljajući kamere po toaletima u bolnicama širom Britanije, vozovima, ali i vlastitom domu.

 

Na kraju je uhvaćen kada je jedna od njegovih skrivenih kamera pala u toaletu u bolnici u Suriju te su je otkrile njegove kolege.

 

Kada je policija pregledale šta se na njoj nalazi, pronašle su snimak na kojem je snimljen lekar tokom postavljanja kamere. S obzirom da je u sredu donesena presuda u ovom slučaju, policija je odlučila da objavi sporni video.

 

U međuvremenu, sudija Vorvik Mekinon oštro je osudio doktorovo ponašanje nazvavši ga "opakim".

 

– Vi ste osoba visokog rizika u očima javnosti. Ne sumnjam da biste nastavili s istim ponašanjem da niste uhvaćeni – poručio je Jeohu nako što mu je odredio osam godina zatvorske robije.

 

Koliko je materijala doktor voajer uspeo da snimi govori i činjenica da su istražitelji rekli kako će im trebati najmanje dve godine kako bi pregledali čitavu lekarovu "kolekciju."

 

Sav materijal nalazi se 17 računara, laptopova sa memorijskim karticama i hard diskovima. Na njima se nalazi preko 1100 fotografija i snimaka.

 

– Reč je o sofisticiranoj, organizovanoj i dugoročno planiranoj kampanji voajerizma. Ovakvo nešto u policiji još nije viđeno. Mete njegovog voajerizma bile su kolege, prijatelji, pacijenti i njihova deca.

 

Njegova namera je bila zlokobna, nepristojna i zločinačka – rekao je tužilac Piter Klement. Dr Jeoh se inače doselio u Britaniju iz Malezije kada je ima 25 godina. Vremenom je izgradio impozantnu karijeru, ali sve što je napravio u životu palo u vodu 14. aprila kada je uhvaćen na delu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here