Facebook/Dr Sulejman Ugljanin
Jedan od ranijih susreta Kurtija i Ugljanina

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević pitao je danas u Skupštini Srbije da li ima osnova za preduzimanje zakonskih mera prema poltičarima koji otvoreno učestvuju u aktivnostima protiv ustavnog poretka i teritorijalne celovitosti Srbije.

Milićević je rekao da lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin otvoreno izražava težnje zajedno s liderom kosovskog pokreta Samoopredljenje Aljbinom Kurtijem da Rašku oblast pripoji lažnoj državi Kosovo.

– O tome je otvoreno bilo reči prililkom susreta Ugljanina i Kurtija nakon izbora na Kosovu i Metohiji za privremene institucije – rekao je Milićević.

Milićević je naveo da Ugljanin ide još dalje i lobira za interese Albanaca sa KIM, čiji je projekat albanizacija Raške oblasti uveliko u toku, te da taj projekat prevodi Ismet Azizi, ukazujući da predsednik SDA Sandžaka na taj način radi i protiv svog bošnjačkog naroda u želji da postane lider nečega.

– Njegova otvorena separatistička politika kojom želi da odvoji Raški upravni okrug i pripoji ga nekoj nepostojećoj državi ili čak velikoj Albaniji otvoreni je poziv za rušenje državnog poretka – rekao je Milićević.

On je primetio da Ugljanin nastavlja provokacije i da je pre dva dana s poslanikom Narodne skupštine otišao da obiđe grob Adema Jašarija, osnivača i pripadnika OVK, koja je proglašena terorističkom organizacijom i koja je krajem 90-tih vršila zločine nad srpskim i drugim nealbanskim stanovništvom.

– Ugljanin, ne samo da se divio Ademu Jašariju i veličao njegovu ličnost nego je otvoreno pozivao na oružani ustanak u Sandžaku po ugledu na pobune OVK na KIM koje je Jašari predvodio – rekao je Milićević.

2 COMMENTS

  1. Pogledaj Foto i bit će ti jasno, tog umnobolesnog nemoguće je upamtiti
    po ljudskim osobinama. On je i protiv “svog” naroda!

  2. ja sam bošnjak i ovaj budala sta prica nema veze sa nicim ja da sam na vicovo mesto ja bi ga uhapsijo.

  3. Pa Suleman je ljut sto je izgubio fotelju pa bi gurnuo fotelje radi citav narod u bratoubilacki rat. Ne ponovilo se nikada. Pamet u glavu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here