MUP Srbije

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapšen je muškarac D. Č. zbog sumnje da je zloupotrebio poslovni brend mlevene plazme “Bambi” tako što je mešao mleveni keks i plazmu i posle ga kupcima prodavao u identičnom pakovanju proizvođača od po 300 grama.

On će sutra biti saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo – neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, naveli su u tužilaštvu.

D.Č. se tereti da je od početka maja do hapšenja, 7. oktobra, u nameri da obmane kupce upotrebio tuđi žig – zaštitni znak tako što je kao fizičko lice na opštini Palilula koristio iznajmljeni magacinski objekat u kome je u većoj količini i vrednosti nabavljao mleveni keks i plazmu koje je zatim prerađivao i stavljao u dalji promet i to u pakovanjima od po 300 grama, identičnim pakovanjima proizvođača mlevene plazme “Bambi”.

Na taj način je naneo štetu nosiocu autorskog prava “Koncern Bambi” a.d. Požarevac, navodi tužilaštvo.

Policija je na više lokacija u Beogradu pronašla u prodaji u manjim prodavnicama falsifikovan proizvod mlevene “Plazme” u pakovanju od 300 grama, a daljim radom i ilegalni pogon za proizvodnju ovog falsifikovanog proizvoda, čiji je vlasnik osumnjičeni.

U pogonu je pronađena linija za punjenje ambalaže, štampač za štampanje na ambalaži, veća količina folije, odštampana kartonska pakovanja, kao i rinfuzni mleveni keks.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here