Uhapšen Srbin zbog ubistva u Švedskoj

0







Tročlana grupa napala je Emanuela Maniu Lindgrena na sred ulice. Oteli su mu novac, potom brutalno pretukli, a Denis H. ga je, kako tvrdi policija, nekoliko puta ubo nožem. Od zadobijenih povreda žrtva je ubrzo izdahnula.

 

– Dvojica su ubrzo posle toga uhapšena, a istražni organi saznali su da je Denis H. pobegao u Austriju kod oca – kaže pukovnik Helmut Grajner iz kriminalističke policije u Salcburgu. – Danima smo osmatrali zgradu u Nojmarktu. Denis je promenio izgled, obojio je kosu, pustio bradu, i ugojio se. Kad su pripadnici «kobri» krenuli u akciju hapšenja, pružio je grčevit otpor, ali je brzo savladan i pritvoren.

 

Inače, Denis H. je u Austriji već kažnjavan zbog napada nožem.

 

Oštri komentari

Na portalu krone.at, gde je juče objavljena vest o hapšenju Srbina Denisa H, za nekoliko sati osvanulo je na desetine komentara čitalaca u kojima je, gotovo istim tonom, izneto ironično negodovanje na blag odnos evropskih vlasti prema kriminalcima iz inostranstva.

 

Kao i u drugim sličnim situacijama, u komentarima se jasno prepoznaje stav da je krimninalno ponašanje deo kulture «nekih nacija», a iznose se i zahtevi da kaznena politika prema kriminalcima strancima bude oštrija, uključujući oduzimanje prava na azil i deportovanja u zemlje iz kojih su došli. Neki su ovu vest iskoristili i kao povod da naglase da integracija stranaca u Austriji ne funkcioniše onako kako to državne institucije predstavljaju:

 

«… Neke kulture, bez obzira gde se nalaze, donose uvek samo nevolje! … Ko se ne uklapa i ne prihvata pravila igre druge države, ovde nema šta da traži!»

 

«… Šta znači to? «Već je kažnjavan zbog napada nožem.» I, šta radi on na slobodi i šta će on uopšte u Austriji!»

 

«… kod nas slobodno šeta mnogo azilanata sa kriminalnom prošlošću, pa zašto ne bi i ovaj južnjački obogaćivač kulture? Najgore od svega je što većina građana nema pojma šta se u našoj državi, posebno u Beču dešava… njih se sistematski obmanjuje i oni su dovoljno naivni da veruju u besmislenu multi-kulti priču – integracija uspeva možda u 20% slučajeva, ostali stvaraju paralelna društva»

 

«… Tipično za Srbe. Treba da idu tamo odakle su došli!»

 

«… I Skandinavci su u poslednjih petnaest godina postali kulturno bogatiji. Oni im daju novac i, zahvaljujući razumevanju među narodima, dobijaju ubod nožem. A političari sve to afirmišu, kao «razmenu kultura». Dobra stara Evropa je umrla…»

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here