Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije danas su u saradnji sa Poreskom policijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili Z. C. (55) zaposlenog u preduzeću “Febro plan” zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja u pomaganju.

MUP u saopštenju navodi da će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i J. O. (59), odgvorno lice “Febro plana”, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja i pranje novca.

J. O. se trenutno nalazi u Okružnom zatvoru u Kraljevu, a za njega se sumnja da je u periodu od 2018. do 2021. godine u nameri izbegavanja poreza na dobit, uz pomoć Z. C. sačinjavao lažne račune većeg broja preduzetničkih radnji iz Loznice i Subotice.

Prema sumnjama, oni su umanjili oporezivu dobit ovog privrednog društva za 120.152.667 dinara i oštetili budžet Republike Srbije za 18.022.900 dinara kroz utaju poreza.

J. O. je kako se sumnja, uz pomoć Z. C. novac stečen poreskom utajom podizao na bankomatima platnim karticama preduzetničkih radnji, lično ili posredstvom Z. C.

Z. C. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu u Kraljevu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here