EPA-EFE/Andy Rain
Rašford nije iskoristio penal protiv Italije

Engleski mediji prenose da su odgovorni za rasističko vređanje Markusa Rašforda, Džejdona Sanča i Bukaja Sake posle promašenih finala u finalu Evropskog prvenstva uhapšeni.FUDBAČ

Mnogo toga neprijatnog dogodilo se uoči finala Evropskog prvenstva (zbog čega je određeni broj navijača Engleske već uhapšen), ali mnogo toga neprijatnog dogodilo se i posle susreta, kada su fudbaleri domaće selekcije, koji su promašili penal, vređani na rasnoj osnovi. Sada su i oni uhapšeni.

Engleska policija je objavila da su uhapšena četvorica navijača. Oni su ostavljali rasističke komentare na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru.

Nepoznati počinioci su vandalizovali mural posvećen Rašfordu u njegovom rodnom gradu. Ubrzo nakon toga, međutim, veliki broj navijača je oblepio uvredljiv natpis porukama podrške i zahvalnosti.

Engleski igrači su i pre početka šampionata klečanjem pre početka susreta skretali pažnju na važnost borbe za rasnu ravnopravnost, što je naišlo na osudu dela javnosti u Engleskoj.

Premijer Boris Džonson je najavio žestoku borbu protiv zloupotrebe društvenih mreža na ovaj način, ali su on i članovi njegovog kabineta optuženi za licemerje, upravo jer nisu pružili podršku fudbalerima na startu turnira.

Policija je objavila da je do sada bilo 897 incidenata koji se povezuju sa fudbalom i 264 hapšenja u 24 časa oko finala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here