EPA/Christian Bruna
Austrijska policija

Otac (53) i sin (21), inače poreklom iz Srbije, uhapšeni su u petak uveče na železničkoj stanici u Beču jer nisu hteli da stave odgovarajuće zaštitne maske na lice. Snimak dramatičnog hapšenja, na kom se čuju otac i sin kako negoduju zbog hapšenja i žale se na policijsku brutalnost, proširio se društvenim mrežama.

Hapšenje se odigralo oko 21 čas, pošto su policajci koji inače patroliraju na železničkoj stanici obavešteni da dvojica muškaraca na peronu stoje bez odgovarajuće zaštitne maske FFP2. Policijski službenici su im najpre prišli i upozorili ih da moraju da nose zaštitu dok borave u stanici. Pošto na to nisu pristali, nisu želeli ni da se identifikuju, a pored toga su vređali policajce i njihove koleginice ženskog pola, oni su privedeni.

Na snimcima koje su najverovatnije zabeležili drugi putnici na stanici vide se dvojica muškaraca kako leže na podu sa rukama na leđima i glasno psuju i negoduju zbog hapšenja.

Video-snimak možete pogledati OVDE.

Austrijski “Hojte” piše da je najpre priveden sin, a zatim su lisice stavljene i njegovom ocu, jer se protivio hapšenju svog deteta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here