Uhapšeni “trgovci” devojkama iz Srbije

0

 

 

Policijskom akcijom su bila obuhvaćena tri noćna kluba "DS" i "King" u Podgorici i "Popaj" u Ulcinju, saopštila je večeras crnogorska Uprava policije.

 

Kriminalistička istraga upućuje na sumnju da su uhapšeni duži vremenski period vrbovala devojke iz regiona, uglavnom iz Srbije, koristeći njihove teške materijalne prilike i održavajući ih u zabludi da će u Podgorici i Ulcinju raditi kao konobarice i plesačice, te da će za to dobijati adekvatnu materijalnu naknadu.

 

Sumnja se da su devojke dovodili po dogovoru, a potom im uzimali dokumenta i ograničavali kretanje. Neke od devojaka su primoravane na prostituciju, dok su druge samovoljno pristajale da se time bave.

 

Prema saznanjima policije, zarada od prostucije na godišnjem nivou po jednom klubu iznosila je oko 120.000 evra, a u toku je finansijska istraga zbog sumnje da je ovaj, na nezakonit način stečen novac, ulagan u legalne tokove.

 

Tri policijska službenika su, kako se sumnja, fizički obezbeđivala ove klube i pratili devojke od noćnih klubova do klijenata u hotelima i na drugim mestima. Njima se na teret stavlja i zloupotreba službenog položaja, jer su pokušali da vrbuju druge kolege da se uključeu posao, a takođe su pokušavali od kolega da na razne načine saznaju da li i koliko policija zna o nezakonitim poslovima pomenutih noćnih klubova.

 

Tokom akcije "Afrodita" saznalo se da se prostitucijom u ova tri noćna kluba bavi tridesetak devojaka, uglavnom iz Srbije, dve devojke sa Kosova i iz Hrvatske.

 

Za sada je pronađeno i zbrinuto 12 devojaka. Pružena im je medicinska pomoć i socijalna podrška, a policija kaže da se nalaze na sigurnom i bezbednom mestu. Policija je ispitala i više osoba za koje se veruje da su bili korisnici seksualnih usluga koje su pružane u ovim klubovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here