pixabay.com
Foto: Ilustracija

Igor Stamenković koji se sumnjči za krađu testova iz matematike i njegov branilac podneli su večeras žalbu na rešenje kojim mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.  

Branilac osumnjičenog advokat Dimitrije Ilić ne očekuje da će žalba biti usvojena, ali se nada da tužilaštvo neće tražiti i određivanje pritvora.

Saslušanje Stamenkovića u Višem javnom tužilaštvu očekuje se u petak.

Prema rešenju o zadržavanju Stamenković je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije „vajber“, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

1 KOMENTAR

  1. Dakle,
    1. Obračunati sve troškove izrade, štampe, distribucije, obezbeđenja i ostale troškove…
    2. Obračunati sve iznose odštete zbog stresa učesnika u postupku provođenja mature…
    3. ostalo neka radi sud !

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime