Uhvaćen monstrum koji je vukao psa traktorom

0

Slika maltretiranja psa koja je uzburkala javnost 

 

Fotografija koju je načinio slučajni prolaznik, a koja se poput požara pronela društvenim mrežama minulog vikenda, za kratko vreme razbesnela je veliki broj ljudi pa je policija identifikovala osobe sa slike.

 

Utvrđeno je da je pas preživeo torturu ali je protiv njegovog vlasnika Ivice S. podneta prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja.

 

Zakačili psa za prikolicu i vukli po putu

 

Po nalogu zamenika Osnovnog javnog tužioca u aleksincu, prijava je podneta u redovnom postupku. Druga osoba koja se vidi kako sedi na krilu traktora je Ivicin sin ali on nije osumnjičen.

 

– Osumnjičeni Ivica se branio da nije vukao psa po asfaltu da bi se iživljavao nad njim, već da se životinja slučajno zaplela u konopac kojim je bila vezana. Oni su toga dana obilazili njivu u ataru Bobovišta pa su sa sobom poveli i psa. U povratku, pas se zapleo u konopac. Čim je njegov sin to primetio nadomak njihove kuće, zaustavili su traktor i oslobodili su ga. Životinja nije uginula. Pronađena je u njhovom domaćinstvu i kako je utvrđeno nema povrede.

 

Utvrđeno je i da je pas vakcinisan juna meseca – kaže za naš list izvor blizak istrazi.

Niška policija nije saopštila identitet osumnjičenog za zalostavljanje životinje, već samo da je identifikovan i da je podneta prijava.

 

Za osnovni oblik krivičnog dela ubijanja i zlostavljanja životinja može se izreći novčana ili kazna zatvora do šest meseci a za teže oblike ovog krivičnog dela i do tri godine zatvora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here