Tanjug
Miloš Biković

Poznati srpski glumac Miloš Biković dobio je rusko državljanstvo, saopšteno je na zvaničnom portalu za pravne informacije Rusije.

“Dati državljanstvo Rusije sledećim licima:… Biković Milošu, rođenom 13. januara 1988. godine u Srbiji”, navodi se u ukazu koji je potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin.

Miloš Biković je jedan od najpoznatijih glumaca, kako u Srbiji tako i u Rusiji. Poznati su njegovi filmovi „Balkanska međa“ i „Sunčanica“, kao i serije „Montevideo, Bog te video“, „Južni vetar“, „Grand“ i „Magomajev“.

Biković se oglasio nakon što je dobio rusko državljanstvo rekavši da je to za njega “blagoslov i istočnik sreće”. On je na svom Instagramu napisao i da je to za njega velika čast i da će nastaviti da radi na zbližavanju dva naroda kroz kulturu.

“Više od 7 godina aktivno učestvujem u kulturnom životu Rusije. Za mene je to blagoslov i istočnik sreće. Zahvalan sam! Od prvog dana osećam se prihvaćenim u svim sferama društva a sada je to i zvanično potpisano od strane predsednika. Za mene je to velika čast! Nastaviću da radim na zbližavanju naših naroda kroz kulturu”, napisao je Biković.

Na koji je način Miloš Biković spona između Rusije i Srbije odlično se vidi i po situaciji sa snimanja filma „Sluga“, kada je zajedno sa svojim ruskim kolegama zaigrao srpsko kolo:

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime