Ukinut pritvor Kneževiću i Deviću

0

Predsednik sudskog veća Maja Kovačević-Tomić je, objašnjavajući odluku veća, istakla da više ne "stoje zakonski osnovi" zbog kojih bi Knežević i Dević i dalje bili zadržani u pritvoru, pa ih zato odmah treba pustiti na slobodu.

 

 

Knežević je, obrazlažući predlog za ukidanje pritvora, istakao da je njegov životni intres da se brani i da obori navode optužnice o takozvanoj građevinskoj mafiji.

 

"Ja sam nevin čovek i izjave svih optuženih govore tome u prilog. Radio sam sve ono što bi svaki drugi uspešan gradonačelnik činio. Porodičan sam čovek, otac četvoro dece. Molim vas, omogućite mi da odbranu spremim u krugu svoje porodice i skinem ljagu sa svog imena", rekao je Knežević.

Izjašnjavanjem o optužnici bivših direktora Direkcije za izgradnju Zrenjanina i okrivljenog Mileta Umčanina danas je završeno izlaganje odbrane svih optuženih koji se terete da su udruženi u građevinsku mafiju, zloupotrebom službenog položja, oštetili budžet tog grada za više od 150 miliona dinara.

U dosadašnjem toku postupka svi optuženi negirali su da su počinili krivična dela zločinačkog udruživanja, zloupotrebe službenog položaja, primanje i davanje mita, koja su im optužnicim Specijlanog tužilaštva za organizovani kriminal stavljena na teret.

 

Bivšem gradonačelniku Zrenjanina, koji je označen kao organizator kriminalne grupe, i ostalim optuženima na teret se stavlja zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita. Suđenje će biti nastavljeno 8. decembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here