Ukradena kola prodavali u BiH

0

Osumnjičeni krali skupocene automobile u Sloveniji i Italiji, a prodavala ih u zemljama Evropske unije, najčešće u Nemačkoj, i u BiH (Foto: Ilustracija)
 

Istragom su obuhvaćena i trojica robijaša koji su u zatvorima u Zapadnoj Evropi. Kako su "Vesti" saznale u banjalučkoj policiji, ta banda je krala skupocene automobile (najčešće marke BMW tip X5 i X6 ) u Sloveniji i Italiji, a prodavala ih u zemljama Evropske unije, najčešće u Nemačkoj. Osim toga, falsifikovali su dokumentaciju i registarske tablice, a zatim vozila prodavali i u Srpskoj i Federaciji.

Nezvanično, među uhapšenima su Nedeljko Milošević zvani Neno, Dejan Plotan, Stevan Resanović, Branislav Đukanović, Slobodan Radovanović, Goran Bjelčanović, Željko Cvijetić Žućo, Ferid Begić, Goran Mandić i Muamer Isaković.
 

Varali za avans

Uhapšena grupa tereti se da je činila računarske prevare u Nemačkoj. Oni su fiktivno prodavali skupocena vozila preko interneta, za koja su od državljana Nemačke uzimali novac u vidu zamašnog avansa.

– Sumnja se da su vozila "prepakivali" u svojim radionicama. Većina uhapšenih bliski su sa Milanom Ćosom, nezvaničnim vođom auto-mafije u ovom delu Balkana. Verujemo da je upravo on bio na čelu ove grupe. Međutim, on živi na relaciji Srbija – Švajcarska i nedostupan je policiji RS – rekao je izvor iz banjalučke policije.

 

Ćoso se dovodio u vezu i s paljevinom sobe s dokazima u Osnovnom sudu u Banjaluci, a protiv njega se vodi i postupak jer je na autoputu kod Sremske Mitrovice izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule Mara Romić (47) i njena ćerka Jana Radovanović (5).

Gotovo svi uhapšeni imaju bogate dosijee.

 

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je istraga protiv ove grupe vođena gotovo tri godine. Istragu je započela banjalučka policija, a predmet je kasnije preuzelo Tužilaštvo BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here