Nemački dizajner Filip Plajn je nedavno uzburkao javnost kada je svetu prikazao nov model patika izrađen u limitiranoj seriji od 2.000 pari. Kreator, poznat po pompeznim reklamama i revijama, lepoticama koje ga okružuju i luksuznom stilu života, ovog puta je odlučio da u svom domu na Azurnoj obali parkira skupocene automobile, na njih poređa patike i devojke i napravi sopstvenu reklamu. Vozni park su činili crni rol- rojs, žuti lamburgini i zeleni ferari koji su poslužili kao stalak za patike u istim nijansama.

View this post on Instagram

? ?

A post shared by Philipp Plein (@philippplein) on

Duboke patike nazvane Monedžbeast, kako kaže, odišu glamurom i u potpunosti su obložene kristalima u beloj, crvenoj, žutoj, plavoj i zelenoj nijansi. Kreator se unapred izvinio za njihovu vrtoglavu cenu od 5.000 dolara, ali je napomenuo da snovi nisu jeftini. Ono što je još više zatreslo dizajnersku scenu je činjenica da je na svom Instagram profilu obelodanio da je dobio upozorenje slavnog brenda Ferari. Advokati poznatog auto- giganta su ga obavestili da za 48 sati mora da ukloni sliku automobila sa Instagram profila i iz medija, jer kvari ime Ferarija. Italijanska kompanija, kako se navodi, ne želi da se njihov automobil i brend dovodi u vezu sa “nepristojnim” načinom života koji, kako tvrde, Plajn promoviše.

– Dobio sam “ljubavno pismo” od advokata Ferarija. Traže da obrišem sliku svog ličnog automobila sa lično mojim cipelama koje stoje na haubi. Nemam reči koliko sam razočaran i zgrožen zbog ove nepravedne i potpuno neprimerene tvrdnje koju smatram atakom na moj lik i delo. Očigledno je da volim automobile, a posebno ferarija. Kupio sam prvi model pre 10 godina, a nedavno sam kupio ferari i za svoju majku kao poklon za rođendan. Mislim da je apsolutno smešno da ovako dobar kupac kakav sam ja primi takvo pismo od kompanije poput Ferarija!!! Generalni direktor Lusi Kamileri trebalo bi da razmisli dva puta pre nego što pusti svoje advokate da pošalju pismo poput ovog. Neću uklanjati slike i pokrenuću tužbu protiv kompanije Ferari zbog neprofesionalnog ponašanja! Očekujem zvanično izvinjenje od gospodina Luisa Kamilerija lično! – naveo je Plajn.

BMNj munjevito reagovao

Ljubitelji brenda Filip Plajn su burno reagovali, a slavni prijatelji su ga podržali u ovom “ratu” protiv italijanskog auto magnata. Na društvenim mrežama pozivaju na bojkot Ferarija. Zanimljivo je da su marketing stručnjaci koji vode BMNj odmah odreagovali i pozvali Plajna da proba njihove BMNj M8 automobile uz opasku da oni imaju širok spektar prelepih zelenih automobila i da dizajner slobodno može da stavlja svoje cipele na njih koliko god i kad god poželi.