Ukradeni svi trofeji Red Bula!

0

Ostao bez nekoliko trofeja: Sebastijan Fetel
 

Po rečima šefa ekipe Red Bula Kristijana Hornera, većina trofeja su bili replike, pošto su vozačima pripali originali, ali to nikako ne umanjuje ozbiljnost incidenta.

Ulaz u fabriku koja se nalazi u Nortemptonu u subotu ujutro je izgledao kao da ga je raznela bomba, a jedan od čelnika Red Bula Helmut Marko bio je šokiran krađom.

 

"Srećom, nikoga nije bilo na recepciji. Obezbeđenje je u tom trenutku bilo u drugom delu zgrade. Sumnjamo da će ta banda sada istopiti te trofeje. Cena srebra je veoma visoka, a ti trofeji ne mogu nigde da se prodaju, previše su unikatni i upadljivi da bi im to pošlo za rukom“, istakao je Marko.

 

Samo nekoliko dana pre pljačke, Sebastijan Fetel se oprostio od Red Bula, pre prelaska u Ferari, i baš je pozirao ispred vitrine u kojoj su smešteni svi trofeji koje je osvojio austrijski tim od 2005. godine.

 

"Očigledno je da nas je pogodila ova ozbiljna pljačka, u kojoj su počinioci automobilima uleteli kroz naša ulazna vrata i ukrali više od 60 trofeja, za koje su nam bile potrebne godine vrednog rada da bismo ih osvojili. Pretrpeli smo veliku štetu i ovo je posebno uznemirilo naše obezbeđenje koje je u tim trenucima bilo u fabrici. Počinioci su uzeli predmete koji ne samo da im ne pripadaju, već predstavljaju vredan rad velikog broja ljudi. Kada se i izuzme način na koji se sve desilo, nije nam jasno zašto bi neko ukrao ove trofeje. Za tim oni su od velike vrednosti, ali ovako vrede veoma malo, a pored toga većina su replike“, rekao je Horner.

 

Horner je, takođe, istakao i da će se u timu postarati da fabrika bude manje dostupna u budućnosti, iako će time najviše biti pogođeni ljubitelji Formule 1 koji putuju u Milton Kinz da bi videli trofeje i bolide.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here