Ukradeni trofeji Red Bula bačeni u jezero

0

twitter.com/aussiegrit
Nekadašnja riznica trofeja Red Bula
 

Uništena je većina od 60 trofeja, koje su pre 10 dana ukrala šestorica ljudi koristeći džip. Policije kaže da je spaseno 20-ak trofeja.

“Oko 20 trofeja je pronađeno, ali blisko sarađujemo sa Red Bulom da bismo utvrdili tačan broj, pošto su neki oštećeni”, istakao je detektiv Kris Oukmen.

Šef ekipe Red Bula Kristijan Horner rekao je posle pljačke da su većina trofeja bili replike, pošto su vozačima pripali originali, ali da to nikako ne umanjuje ozbiljnost incidenta.

„Očigledno je da nas je pogodila ova ozbiljna pljačka, u kojoj su počinioci automobilima uleteli kroz naša ulazna vrata i ukrali više od 60 trofeja, za koje su nam bile potrebne godine vrednog rada da bismo ih osvojili. Pretrpeli smo veliku štetu i ovo je posebno uznemirilo naše obezbeđenje koje je u tim trenucima bilo u fabrici. Počinioci su uzeli predmete koji ne samo da im ne pripadaju, već predstavljaju vredan rad velikog broja ljudi. Kada se i izuzme način na koji se sve desilo, nije nam jasno zašto bi neko ukrao ove trofeje. Za tim oni su od velike vrednosti, ali ovako vrede veoma malo, a pored toga većina su replike“, istakao je tada Horner.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here