commons.wikimedia/Press service of the Ukrainian Ministry of Defence Armyinform

Ukrajina planira da naredne godine rasporedi komplekse krstarećih raketa „Neptun“ na Crnom i Azovskom moru, izjavio je u intervjuu „Radiju Svoboda“ komandant ukrajinse Ratne mornarice Aleksej Neižpapa.

– Oružje je efikasno. Glavni zadatak je da se što pre dobiju „Neptuni“ i pametno se upotrebe. Na pitanje kada će se to desiti, odgovor je: naredne godine. Koliko će ih biti: planirana su tri diviziona obalskih raketnih kompleksa. Dva u Crnom moru, jedan u Azovskom – rekao je Neižpan.

Za njega je glavni neprijatelj Ukrajine – Rusija. Sa njom, po mišljenju Neižpana, treba se boriti, ne brojnošću vojske, već tehnologijama.

– Naš glavni neprijatelj – Ruska Federacija – ima drugu u svetu vojsku po brojnosti. Ne možemo se ravnjati sa njom, koliko god to želeli. Teško da će Ukrajina moći da finansira vojsku od milion ljudi. Zato, govoreći o Ratnoj mornarici, treba govoriti, ne toliko o brojnosti, koliko o kvalitetu: o dobro obučenom kvalifikovanom kadru, savremenom tehnološkom naoružanju. Sadašnji svet ratuje uz pomoć tehnologija, a ne količinom bajoneta, brodova, aviona – izjavio je komandant ukrajinske mornarice.

Podsetimo, u Odeskoj oblasti su u maju testirane ukrajinske krstareće rakete R-360, kompleksa RK-360MC „Neptun“.

1 COMMENT

  1. Joj Rusi a posebno Putin i Šojgu su mnogo zabrinuti i pustili su u gaće od straha siromaha i ukrajinskih želja. Želje su jedno a stvarnosti su nešto deseto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here