EPA/Malton Dibra

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je zvaničnim saopštenjem zahvalilo Albaniji i još 30 zemalja na podršci pruženoj u ovom kritičnom periodu. Takođe, i glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji izrazio je zahvalnost za nepokolebljivu pomoć i podršku u ovim teškim vremenima.

Na ovoj listi su osim Albanije još i Australija, Azerbejdžan, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Velika Britanija, Kanada, Danska, Nemačka, Grčka, Estonija, Egipat, Francuska, Finska, Italija, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Holandija, Severna Makedonija, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Švedska, Španija, Turska i Sjedinjene Američke Države.

Takođe, albanski parlament je zvanično uvrstio na dnevni red plenarne sednice 3. maja obraćanje predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog albanskim poslanicima i celom albanskom narodu.

– Albanija sigurno ne zaostaje za drugim državama, već smo poslali važnu prvu pomoć u vojnim sredstvima Ukrajini i posvećeni smo i danas i u budućnosti da povećamo doprinos koliko god možemo, bilo municijom i vojnim sredstvima, ali i sa humanitarnom opremom, kako albanske vojske, tako i civilnog društva – izjavio je u martu albanski ministar odbrane Nik Peleši.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here