commons.wikimedia/rosavtodor
Krimski most

Iz Ukrajine danas stižu ironične opaske i vicevi posle eksplozije kamiona bombe na mostu koji povezuje Krim sa kopnenim delom Rusije, strateškom objektu i simbolom poluostrva koji je Moskva pripojila, ali ne preuzima odgovornost.

Prema snimcima nadzornih kamera objavljenih onlajn vidi se ogromna eksplozija na mostu koji je Rusija izgradila da poveže Krim sa kontinentalnom Rusijom.

Na snimcima izgleda kao da je beli kamion mesto i uzrok ekspozije. Kamion se kretao mostom sa nekoliko drugih vozila pored njega. Eksplozija je oštetila drumski deo mosta kao i njegov železnički deo.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane uporedilo je taj napad s potapanjem ruske krstarice Moskva u Crnom moru u aprilu, drugom “simbolu ruske moći na ukrajinskom Krimu”, pitajući se preko Tvitera šta Ruse još čeka.

Ukrajinska bezbednosna služba  je objavila preko Telegrama izmenjene stihove ukrajinskog pesnika Tarasa Ševčenka o “Suncu koje se diže na most u požaru”, navodeći da je danas savršen trenutak da se revidira nekoliko Ševčenkovih stihova.

Ukrajinska pošta je objavila da se priprema da odštampa marke sa slikom oštećenog Krimskog mosta, ili, kako se dodaje, s onim što je od njega ostalo.

Ukrajinska pošta je već ranije odštampala marke da proslavi uništenje ruske krstarice Moskva i druge na kojima se vidi kako ukrajinski traktor vuče ruski tenk. Ni jedan ukrajinski zvaničnik nije preuzeo odgovornost direktno za napad na most. Ukrajina je već objavila brojne viceve i ironične komentare kada su oštećene ruske baze na Krimu, na leto ove godine. Ukrajina je tek nekoliko meseci kasnije priznala da je ona bila iza tih eksplozija.

3 COMMENTS

  1. To što oni ne pruzimaju odgovornos, neće jih spasti! I Ameri ne priznaju ogovornos za Severni tok, niti su Ukrajinci priznali napade na nuklearku u Zaporožju, ali je ipak sve jasno! To je kao, kad se Nevolja na sudu izrekne za nevinog!

  2. Ruska federacija, sada ima odrijesene ruke. Most ce biti popravljen, ali mozda, zbog sigurnosti neprekidnog transporta, dolazi i opcija kopneni put iz Rusije do Krima. Istovremeno stoji otvoren put do Odesse.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here