EPA-EFE/IGOR TKACHENKO

Najmanje osam civila je poginulo, a sedam povređeno u ruskim napadima na 11 regiona širom Ukrajine tokom noći, saopštile su danas ukrajinske vlasti.

Regionalno tužilaštvo u Donjeckoj oblasti saopštilo je da su najmanje četiri osobe poginule, a tri povređene kada su ruske snage u petak uveče granatirale naselje Njujork, južno od grada Bahmuta.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su dva civila poginula, a da je jedan povređen kada su ruske snage u petak iz višecevnih raketnih bacača napale Kostjantinovku u regionu Donjecka, preneo je AP.

Ministarstvo je napisalo na Telegramu da je u napadu srušeno 20 privatnih kuća, da su oštećeni automobili i gasovod.

Dve osobe su poginule u blizini severnog ukrajinskog grada Černigiva, oko 100 kilometara od ruske granice kada su ruske krstareće rakete uništile lokalni kulturni centar i oštetile stambene blokove, izvestila je jutros regionalna vojna uprava.

Tri civila su ranjena u ruskom granatiranju tokom protekle noći grada u blizini nuklearne elektrane u Zaporožju, rekao je danas lokalni načelnik Sergej Lisak.

U Kijevu je noć protekla mirno i nije bilo izdato upozorenje na vazdušnu opasnost, izvestili su dopisnici AP-a.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su jutros da su preko noći oborile 14 ruskih dronova, uključujući pet iranske proizvodnje, iznad jugoistoka Ukrajine, prenosi Tanjug.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here