EPA-EFE
Oslobađanje talaca u Ukrajini

Ukrajinska policija objavila je da je uspela da obezbedi oslobađanje svih preostalih talaca koje je u autobusu na zapadu Ukrajine držao naoružani otmičar koji je uhapšen.

“Taoci su oslobođeni”, navela je policija u saopštenju. “Otmičar koji je danas uzeo taoce u Lucku i držao ih u autobusu je uhapšen”.

Napad na autobus počeo je eksplozijom, a zatim su taoci napustili autobus. Nakon što su ljudi izašli, snage bezbednosti opkolile su autobus i zauzele ga.

Ukrajinske vlasti najpre su objavile da je u autobusu bilo dvadesetak talaca, ali je potom služba bezbednosti rekla da se radi o njih 16.

Nešto pre nego su svi oslobođeni, otmičar ih je oslobodio troje: jednu stariju ženu, tinejdžera i trudnicu, objavila je policija.

Potvrdio je to i ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov, a predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je, nakon razgovora sa teroristom, ispunio jedan njegov zahtev.

Ovo je potvrdio i zamenik ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko i dodao da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski lično razgovarao telefonom sa teroristom koji drži taoce.

Trinaest njih koji su ostali u autobusu oslobođeni su u operaciji posebnih policijskih snaga, objavljeno je u saopštenju službi bezbednosti.

Otmičar se predao policiji, rekao je za agenciju Frans pres jedan izvor iz ukrajinske policije.

“Gotovo je”, zadovoljno je napisao na Tviteru ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here