EPA/Oleg Petrasyuk

Ukrajinska vojska planira ofanzivu velikih razmera u nekoliko područja duž linije kontakta, izjavio je pomoćnih ministra unutrašnjih poslova Luganske narodne republike (LNR) Vitalij Kiseljov.

– Kako se čini, oni sada gomilaju vojsku i oružje za odlučan napad na naše teritorije i ne isključujemo mogućnost da bi taj napad mogao biti simultano započet ne samo u pravcu Hersona, već i u područjima Kremena i Svatovo u pravcu Luganska, a sigurno i Donjecka – rekao je Kiseljov tokom gostovanja na kanalu “Solovjev uživo”.

Ukrajinska vojska juče je granatirala zajednice Pokrovsko, Svatovo, Zoloto i Novoajdar američkim raketnim sistemima HIMARS.

Tass podseća da je ukrajinska vojska i u prethodnim danima HIMARSOM gađala naseljena mesta u LNR, uključujući gradove Brijanka, Lisičansk, Popasna i Rubežno, selo Novoivanovka, kao i naselja Červoni Prapor i Troicko. U napadima je poginulo šestoro, a ranjeno 12 civila.

2 COMMENTS

  1. Taras buljba.procitaj paces razumiti vise.i cibani nose knjigu sa sobom i citaju.a ti svrbite.lupetas pitanje znas li i tablicu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here