EPA/Tatyana Zenkovich
Ukrajinski mornari

Ministar inostranih poslova Ukrajine Pavel Klimkin zapretio je da će Kijev svim svojim snagama na međunarodnim platformama pokrenuti novi talas pritisaka na Rusiju.

– Posle 25. juna Ukrajina će pokrenuti novi talas pritisaka na Rusiju na svim međunarodnim platformama. To će se desiti ukoliko Moskva do tog datuma ne predstavi Međunarodnom tribunalu UN za pomorsko pravu izveštaj o oslobađanju ukrajinskih mornara – istakao je Klimkin.

Prema njegovim rečima, pritisak će biti “kratkoročan i srednjoročan”, međutim, rekao je i da se tu radi o celom spektru stvari.

Iako ukrajinski ministar nije želeo da konkretno iznese koje su to stvari u pitanju, naveo je samo da je jedna od njih “ograničavanje ruske pomorske aktivnosti”.

Podsetimo, krajem maja Međunarodni tribunal UN za pomorsko pravo zatražio je od Rusije da oslobodi ukrajinske mornare koji su uhapšeni posle incidenta sa ukrajinskim brodovima u Kerčkom moreuzu.

Tribunal je takođe naložio da i Rusija i Ukrajina do 25. juna objave detaljan izveštaj o svim dešavanjima u Kerčkom moreuzu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here