Ukrajina: Raste broj poginulih u građanskom ratu

0

Građanski rat u Ukrajini odneo preko 4.000 života (Foto: Arhiva)
 

"Do 29. oktobra u Ukrajini je poginulo 4.035 osoba, uključujući 298 stradalih u padu aviona "Malezija erlajnza", a 9.336 je ranjeno", ističe se u saopštenju.

 

Prema navodima UN, broj interno raseljenih osoba trenutno je 442.219, dok je broj izbeglih u susedne zemlje dostigao 488.466 osoba.

 

Sredinom aprila ove godine, ukrajinske oružane snage pokrenule su operaciju na jugoistoku Ukrajine zbog odbijanja lokalnog stanovništa da prizna nove vlasti u Ukrajini.

 

Dogovor o prekidu vatre potpisan je 5. septembra tokom trilateralnog sastanka Kontakt grupe za Ukrajinu, koja se ponovo sastala 19. septembra radi postizanja saglasnosti o dodatnim detaljima za sprovođenje prekida vatre.

 

Holanđani u Donjecku

Istraživački tim iz Holandije iskoristio je pauzu u sukobima između ukrajinskih i profederalnih snaga na istoku Ukrajine kako bi sa mesta pada aviona kompanije "Malezija erlajnz" izvukli posmrtne ostatke putnika ili članova posade, rekao je danas holandski premijer Mark Rute.

 

Holandski premijer je izjavio da je istraživački tim izvukao posmrtne ostatke sa mesta pada aviona, ali nije objavio druge detalje. Rute je dodao da će posmrtni ostaci biti poslati u Holandiju radi identifikacije.

 

Ovo je prvi put da su holandske vlasti došle na lokaciju pada aviona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here