commons.wikimedia/Press service of the Ukrainian Ministry of Defence Armyinform

Ukrajinski konstruktorski biro “Luč” objavio je na svojoj stranici na Fejsbuku snimak testiranja krstareće protivbrodske rakete R-360 kompleksa ŽK-360MC “Neptun” koji je prvi put obavljen sa standardnom bojevom glavom.

U julu 2019. godine bivši sekretar Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine Aleksandar Turčinov izjavio je da rakete R-360 navodno mogu za nekoliko minuta uništiti Krimski most.

Krstareća raketa R-360 teška je 870 kilograma, dostiže brzinu od oko 900 kilometara na čas. Domet rakete je do 280 kilometara, i ima mogućnost da nosi bojevu glavu težine 150 kilograma.

Američki list “Nešenel interest” ranije je pisao da je “Neptun” modernizovana verzija ruskog protivbrodskog sistema H-35.

7 COMMENTS

    • Baš bratska ljubav je takva…Rusija je mogla da ima Ukrajinu kao bratsku zemlju, ali je pokvarila odnose sa ovom pravoslavnom zemljom, kao što pre je “pomogla” i pravoslavnom gruzijskom narodu, a takođe i pravoslavcima u Moldaviji.

  1. Dobro je krenulo, ali neka znaju da Rusi nece testirati, nego ce odmah obaviti posao. Videcemo kako ce predvodnici reagovati i da li ce i kod njih kosulja biti bliza od kaputa.

    • Na Donbasu je postojala autonomna srpska oblast. Ali ruska administracija je nju uništila u 1764. godine. Iste godine ruska Carica je uništila i Novu Srbiju. Samo da znaš…

  2. Svim terorističkim Državama kao npr: Ukrajini i NATO bandi i ostalima vama je lako dignuti krimski most a šta bih ostalo od kijeva i od NATO terorista to se nepitate.
    RAZUMITE JEDARED I ZA UVEK VAM KAŽEM: ” NE IGRAJTE SE VATRE BIĆETE SPALJENI MA GDE TO BILU NA KUGLI ZEMALJSKOJ DA LI JE TO VAŠINKTON ILI BRISEL ILI KIEV ILI VARŠAVA BIĆETE SPALJENI “.
    VI UKRAJINCI VI STE ZABORAVILI RASELJAVANJA ZA VREME STALJINA!! NEMOJTE PRAVITI PROBLEME VAŠOJ BRAĆI RUSIMA. OSTAVITE SE VI AMERIKE I TRULIH MOZGOVA KOJI VAS IZRABLJIVAJU I PRAVE ROBOVIMA.
    VAMA JE ONA AMASADORKA DOBRO REKLA. PONAVLJAM REČI AMASADORKE:
    BOLIME ONA STVAR ZA UKRAJINOM. TAKO ĆE VAM I BITI.

    • Ti si, komšija, mnogo pametan za Srbiju, zašto nećeš da ideš u Moskvu da napraviš i tamo još malo ludila?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here