Tanjug
Milorad Dodik

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine uputilo diplomatsku protestnu notu BiH u vezi sa kontraverznim izjavama Milorada Dodika ruskim medijima o aneksiji Krima.

Kako prenosi Radio Sarajevo, od aneksije, koju u Kijevu nazivaju “okupacijom”, a u Moskvi “ponovnim ujedinjenjem”, prošlo je više od pet godina. Ali, Milorad Dodik je u ponedeljak, 2. septembra, kako se navodi, izjavio za “Ruski reporter” da podržava aneksiju Krima i legitimitet Rusije.

– Nije li Krim deo Rusije? Za mene je to Rusija … Krim uopšte nije trebao biti izdvojen iz Rusije. To je bila greška komunista – rekao je član Predsedništva BiH za ruski medij i dodao da želi posetiti Krim i ne vidi razlog zašto to ne bi učinio.

Dodik je i pre stupanja na dužnost u Predsedništvu izazvao diplomatski skandal, jer je u intervjuu za ruski list “Izvestija” najavio kako će predložiti da BiH prizna Krim kao dio Rusije.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine , kako se navodi, podseća članove Predsedništva Bosne i Hercegovine na službeni stav BiH u vezi s tim pitanjem – da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine.

“Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izražava snažni protest zbog izjava člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika tokom razgovora s ruskim novinarom 2. septembra 2019. da privremeno okupirana Autonomnu Republika Krim navodno pripada Ruskoj Federaciji. Zbog Dodikovih izjava i namere da poseti Autonomnu Republiku Krim koja je privremeno okupirana, upućena je protestna nota Ministarstvu spoljnih poslova Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju.

3 COMMENTS

  1. Nego sta je vec Rusija. I sta ste se uhvatili za Krim. Ne mozete obezbediti pristojan zivot ni ostatku zemlje a sad vam samo Krim fali. Okrenite se sebi i pocnite da zivite normalno jer Krim vise nikad nece biti u Ukrajini. Kako se neki nikada ne mogu opametiti.

  2. Jao Ukri.Pa zaboravili ste da je vaš ćelavi Nikitica oteo Krim Rusiji i podario vama.E došlo vreme,podelili ste se pa i Krim se vraća svojoj matici.Šta biste vi:i jare i pare.

  3. “To je bila greška komunista…” И није била једина “грешка” комуниста зато што су се покварењаци увлачили међу комунисте да би правили баш такве грешке. То су католички и муслимански комунисти урадили и са српским Балканом.
    https://www.youtube.com/watch?v=rtxLAzMw6bg

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here