pixabay.com
Kijev

Ukrajina je postala zavisna zemlja i više nije sposobna da obezbedi javni red na svojoj teritoriji, rekao je u zamenik stalnog izaslanika Rusije u UN.

Ta izjava data je tokom diskusije o ukrajinskoj rezoluciji o kršenju ljudskih prava na Krimu, koja je večeras usvojena u UN.

Ruski predsatvnik Genadij Kuzmin je rekao da Rusija garantuje poštovanje ljudskih prava i ukazao na, kako je naveo, jasan problem sa ljudskim pravima u samoj Ukrajini.

– Sve u svemu, okretanje Kijeva evropskim vrednostima ispalo je nekako pogrešno. Ukrajina više nije nezavisna zemlja, sposobna da održi red i poštovanje ljudskih prava na svojoj teritroiji – rekao je Kuzmin, prenosi Tass.

Treći komitet Generalne skupštine UN usvojio je većinom glasova ukrajinsku rezoluciju kojom se osudjuje navodno kršenje ljudskih prava na Krimu, kojom se, pored ostalog, Rusija poziva da preduzme mere koje su neopohodne da se “smesta prekinu svi postupci koji se preduzimaju protiv stanovništva Krima”.

1 COMMENT

  1. “Demokratska država”u kojoj je zabranjeno govorit i pisati,zabranjene knjige i filmovi na ruskom jeziku koji preko 5o% stanovništva smatra materinjim……..svijet je lud pa ni UN ne mogu donositi pametne odluke

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here