EPA/Antonio Bat
Anatolij Timoščuk

Anatoliju Timoščuku, proslavljenom ukrajinskom reprezentativcu zabranjen je ulazak u Ukrajinu u narednih deset godina, dok će sve što je u njegovom vlasništvu biti zamrznuto, odnosno fudbaler neće moći time da raspolaže dok se odluka ne promeni.

Nakon što je Fudbalski savez Ukrajine doneo odluku da Timoščuku izbriše sva dostignuća i ukine mu trenersku licencu, rekorder po broju nastupa u nacionalnom dresu Ukrajine više neće moći ni da uđe u svoju domovinu.

Vladimir Zelenski potpisao je ukaz kojim je sankcionisao javne ličnosti među kojima je i Timoščuk. Fudbaler je Ukrajince naljutio kada nije želeo da se oglasi povodom situacije u svojoj zemlji i nastavio je da radi kao pomoćni trener Zenita u Sankt Peterburgu.

Ukazom se Timoščuku ne samo zabranjuje ulazak u zemlju u narednih deset godina već će mu sva imovina i sve pod njegovim imenom biti zamrznuto. Nakon što su ga izbrisali iz istorije, Timoščuku su Ukrajinci izrekli i doživotnu zabranu bavljenja fudbalom u domovini.

Timoščuk je za Ukrajinu odigrao 144 utakmice i tako postao rekorder sa najvećim brojem utakmica u nacionalnom dresu te zemlje posle čega je dobio nagrade Počasnog mastera sporta u Ukrajini kao i nagradu Ordena hrabrosti trećeg reda.

3 COMMENTS

  1. Baš će da mu naude
    Može da samo da nastavi u Rusiji
    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺
    Слава Русији

  2. Mozda moze ali domovina familija prijatelji sve mu je ostalo daleko sada a malo casti da ima nebi do toga doslo zalosno sto se jeftino prodo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here