EPA/Stanislav Kozliuk

Rusija ima operativne podatke o provokacijama koje Kijev sprema za Uskrs, izjavio je danas načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

– Kijevski režim, uz podršku niza zapadnih zemalja, završava pripremu monstruoznih provokacija sa brojnim žrtvama u Zaporoškoj, Nikolajevskoj, Odeskoj, Sumskoj i Harkovskoj oblasti. U ovim regionima, u uskršnjoj noći (24. aprila), planirano je da se puca iz minobacača na pravoslavne crkve zbog naknadnih optužbi ruskog vojnog osoblja za masakr civilnog stanovništva – tvrdi Mizincev, prenosi agencija RIA Novosti.

Mizincev je rekao da pozivaju Ujedinjene nacije, OEBS, Međunarodni komitet Crvenog krsta i druge međunarodne organizacije da odmah utiču na kijevski režim da spreči ovu, kako kaže, neljudsku provokaciju, koja zanemaruje sve moralne norme i međunarodno humanitarno pravo.

Kako je rekao, Kijev planira da privuče veliki broj novinara zapadnih novinskih agencija da snimaju o navodnim “ruskim zverstvima” i odmah plasiraju lažne vesti.

– Unapred upozoravamo zemlje civilizovanog Zapada na čelu sa Sjedinjenim Državama, da Ruska Federacija ima operativnu bazu dokaza o predstojećim strašnim zločinima kijevskog režima – kazao je on.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here