Ukrajinske snage povratile grad kod Donjecka

0

Sve veća ofanziva ukrajinskih snaga
 

Ukrajinske snage takođe su počele borbe za Ilovajsk, oko 20 kilometara istočno od Donjecka, naveo je Glavni štab za ukrajinske operacije na istoku zemlje koji takođe tvrdi da su bili meta napada sa ruske teritorije.

 

Od kada su preuzele kontrolu nad proruskim uporištem Slavjanskom počektom jula, ukrajinske snage postepeno napreduju i približavaju se velikim gradovima u oblastima pod kontrolom prorusa – Lugansku i Donjecku.

 

Borbe poslednjih nekoliko dana jačaju u zoni između ta dva grada i blizu granice s Rusijom. Kijev i Zapad optužuju Rusiju da pobunjenike snabdevaju oružjem i borcima.

 

Regionalna uprava za oblast Donjecka saopštila je danas na svom vebsajtu da je u poslednjih 24 časa 19 ljudi poginulo u borbama između ukrajinske vojske i proruskih snaga, kao i da je 31 čovek prebačen u bolnicu zbog povreda.

 

Kako se navodi, projektili su juče pogodili stambene zgrade u Donjecku, glavnom gradu istoimene oblasti, dok ukrajinske trupe nastavljaju ofanzivu protiv pobunjenika.

 

U saopštenju ukrajinske vojske navodi se da sa njihove strane nije bilo gubitaka u noći od utorka na sredu. Takođe se navodi da su sinoć bili meta više napada sa ruske teritorije kod graničnog prelaza Dovjanski.

 

Kako je navedeno, jutros je na ukrajinske snage izvršen napad sa sedam tenkova i nekoliko vozila koji su navodno prešli rusku granicu kod mesta Dibrivka, jugoistočno od Donjecka.

 

U Lugansku u borbama poslednjih 24 časa poginuo je jedan civil, navele su jutros lokalne vlasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here