Screenshot/Twitter

Ukrajinski delegat udario je u lice ruskog predstavnika tokom skupa crnomorskih država u glavnom gradu Turske, Ankari, nakon što mu je ukrajinska zastava oteta dok je pokušavao da se ubaci u kadar tokom video obraćanja glavnog ruskog delegata u Ankari, javlja Rojters.

Ukrajinac Oleksandr Marikovski objavio je na Fejsbuku video snimak kako udara Rusa i vraća plavo-žutu zastavu. Incident se dogodio u hodniku parlamentarne zgrade, gde se u četvrtak održavala skupština Crnomorske ekonomske saradnje (BSEC).

Pre tog incidenta, neki ukrajinski delegati pokoškali su se sa bezbednjacima koji su pokušali da ih udalje dok su protestovali, uzvikujući i noseći svoje zastave pored glavnog ruskog delegata, koja je pokušala da se obrati skupštini, dodaje britanska novinska agencija.

Fotografije incidenta postavljene su na sajtu turskog parlamenta, a Mustafa Šentop, predsednik narodne skupštine Turske, osudio je incident.

– Osuđujem ovakvo ponašanje koje remeti miroljubivu atmosferu koju Turska pokušava da uspostavi – naveo je Šentop.

Na BSEC skupu su bile delegacije iz 13 zemalja.

5 COMMENTS

  1. Trebao mu je glavu otkinuti. Da nama neko nasu zastavu ovako divljacki i besprizorno istrgne – svaki nas predstavnik bi isto reagovao. Ruski primitivac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here