Pixabay
Ilustracija

Pancerote iz rerne su uvek odličan izbor za brzi obrok, naročito ako okupljate porodicu ili prijatelje. Donosimo vam najednostavniji recept za njih a verujemo da ćete ih iznova i iznova spremati.

Sastojci:

300 g brašna
čaša vode
čaša mleka
kašika ulja
malo soli
kašika suvog kvasca ili pola kocke svežeg
ajvar
sir
pesto sos (ukoliko imate ili volite)
kulen ili salama
susam, čia,origano ili kim
jedno jaje

Priprema:

U posudu usuti brašno, dodati kvasac, ulje i so i umesiti ga sa mlekom i vodom. Dodavati povremeno, u zavisnosti od potrebe još malo mleka da se testo lepo umesi. Kada je testo formirano u jednu veću kuglu, pokriti ga krpom ili poklopcem i ostaviti da naraste oko pola sata. Naraslo testo podelimo na stolu na četiri jednaka dela, odnosno razmesimo u četiti kugle.

Ostaviti ih pet minuta a zatim razvući jednu po jednu u krug prečnika oko 25cm. Na svakoj razvučenoj podlozi od testa, na jednoj polovini redom dodavati i premazati: ajvar, pesto sos, sir i zatim poređati iseckani kulen ili salamu(nekoliko parčića). kada ste to uradili preklopite pancerotu, viljuškom povežete po ivici krajeve. Zatim premažete svaku pancerotu prethodno umućenim jajetom. Preko pospete susam, origano ili kim u zavisnosti od toga šta volite. Stavite u rernu da se peče na 250′. Prijatno!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here