Trener Partizana, Sašo Filipovski presrećan je zbog pobede nad Lokomotvom 71:69 u poslednjim sekundama meča 4. kola Top 16 faze Evrokupa.

On je dodao da su igrači konačno naučili kako se pobeđuju neizvesne utakmice

– Izgubili smo dosta utakmica na jednu loptu tako da smo sada postali majstori za fokus i za teške utakmice. Probudili smo se u drugom poluvremenu. Bili smo mnogo hrabriji i mnogo više energičniji i to nam je dalo krila. Igrali smo dobru odbranu, samo 21 poen smo primili u drugom delu meča. Dali smo srce na teren u drugom poluvremenu – rekao je Filipovski..

Na pitanje koliko je bilo teško vratiti se, kaže:

– Ja igračima želim i pričam im stalno da mogu da se vrate kad je velika razlika. Kad dobiješ Uniks, Huventud, kad sa Zvezdom igraš na jedan poen, onda imaš taj kvalitet. Tako da momci znaju da mogu i verujem i nadam se da će ovo još više da im da podsticaj i da će imati još više samopoutzdanja – kaže Filipovski i objašnjava 22 izgubljene lopte.

– Videli ste u prvom poluvremenu kakve smo imali izgubljene lopte. Imali smo tehničke greške, dva igrača se sudare, izaberu loše dodavanje. Kad igraš hrabro gubiš i lopte, ali da nađeš ravnotežu u tome da si hrabar i da imaš manje izgubljenih lopti to je majstorstvo.

Šta je presudilo i da li ste verovali u pobedu?

– Verovao sam, jer sam doživeo ovakve preokrete. Sa promenom Mike na poziciji pet dobili smo bolju odbranu na pik en rolu. Dobili smo igrača koji je dobro to koristio. Na kraju smo igrali sa tri kreatora igre i uspeli da nađemo put do pobede. Verovao sam i igrači su uspeli da daju sve od sebe.

Da li je uvođene Mike bio potez očajnika?

– Nije očajnički potez, nikad trener ne zna kako će igrač da odigra. Mozli na poslednje četiri utakmica ima 1 -do 2 poena na 25 minuta. Nije u formi. Kad sam video da ne ide Mozliju rekao sam Miki da se zagreje. Kako ko gleda, za mene je to potez nade.

Koliko pobeda znači igračima?

– Znači im pobeda mnogo, srećni su u svlačionici. Žao mi je, jer je ova sezona turbulentna, promena igrača, promena trenera, neki bolni porazi, neke lepe pobede. Nadam se da ćemo se smiriti i da još više berujemo u sebe i da igramo konzistentnije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here