Uloge koje su slavni glumci odbili – i uglavnom pogrešili

0

Beta/Joel Ryan/Invision/AP
Al Paćino posle "Kuma" ozbiljno birao uloge
 

Čuveni "kum" Al Paćino je odbio ulogu koju je dobio Ričard Gir u filmu "Zgodna devojka", kao i ulogu Teda Kramera, koja je pripala Dastinu Hofmanu u filmu "Kramer protiv Kramera" iz 1986. godine s Meril Strip.

Najpoznatiji Džejms Bond, Šon Koneri, odbio je ulogu u filmu "Afera Tomasa Krauna", uz ocenu da je ta uloga slična agentu 007. Koneri nije hteo da igra ni čarobnjaka Gandalfa u trilogiji "Gospodara Prstenova", kao ni Sajmona Grubera u trećem delu "Umri muški".

Poznati "Prljavi inspektor Hari" Klint Istvud odbio je da bude Supermen, ali i ulogu kapetana Vilarda u antologijskom filmu "Apokalipsa" Frensisa Forda Kopole.

"Taksista" Robert de Niro nije želeo da bude Hrist u filmu "Poslednje Hristovo iskušenje", kao ni Bil Bučer u "Bandama Njujorka" i Džek Kostelo u "Dvostrukoj igri" Martina Skorseza, reditelja koji je svojevremeno otkrio talenat mladog De Nira.

Beta/AP/T.C.
Vil Smit propustio i Đanga i Matriks
 

Harison Ford je sa svoje strane odbio da igra u "Šindlerovoj listi" Stivena Spilberga, dok Vil Smit nije želeo da bude Neo u "Matriksu", kao ni Đango u špageti vesternu Kventina Tarantina "Đangova osveta".

I Mel Gibson je imao propuste jer nije bio Maksimus u "Gladijatoru" Ridlija Skota, kao ni Džim Gerison, tužilac u slucaju povodom atentata na predsednika SAD Džona Kenedija u filmu "JFK". Ulogu je dobio Kevin Kostner. Mogao je i da glumi umesto Aleka Boldvina u "Dvostrukoj igri" ili da bude Majkl Bin u "Terminatoru".

Beta/AP/C.E.
Niske strasti ne bi bile tako "niske" sa njom: Probirljivci Mišel Fajfer i Robert de Niro
 

Mišel Fajfer nije postala fatalna žena u "Niskim strastima" koju je prihvatila Šeron Stoun, kao ni agent FBI (Džodi Foster) u filmu "Kad jaganjci utihnu".

Bred Pit je mogao da bude Neo u "Matriksu". Skorseze mu je ponudio ulogu u "Dvostrukoj igri", koja je pripala Metu Dejmonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here