EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

Navijači Fiorentine su totalno razočarani prodajom Dušana Vlahovića, ali ne prodajom kao takvom, već time što je prodat u tabor mrskog im Juventusa protiv kojeg tinja višedecenijska netrpeljivost.

Vlahović, koji je igrački eksplodirao u Firenci i nametnuo se kao novi lider i idol navijača, tvrde, zabio im je “nož u leđa”, i klub zajedno sa njim, prelaskom u redove torinskog giganta – otud i saopštenje tifoza upućeno i Vlahoviću i Komisu, za to što su uradili.

– Dakle, već viđeno, još jedan mali čovek bez m**a, bez časti i bez poštovanja koji ide u klub bez identiteta ili za koji nema osećaj pripadnosti – piše na početku otvorenog pisma ultrasa okupljenih u grupu “Curva Fiesole”.

– Još jedan vlasnik koji, nakon što je izrazio ljubav prema Firenci i ljudima iz Fiorentine, radi ono što su uradili svi njegovi prethodnici: prodaje naše najbolje igrače našim istorijskim rivalima. Više se ničemu ne iznenađujemo i sigurno nećemo čupati kosu zbog gubitka najnovijeg glupana – ovde aludiraju na gazdu kluba Roka Komisa.

Saopštenje je i posebno usmereno na predsednika, a objavljeno je samo dan nakon što se na čuvenom mostu Ponte Vekio pojavio baner koji prikazuje Komisa kao Džokera iz Betmena. Komiso je inače dao nekoliko intervjua poslednjih meseci napadajući Juventus i Inter zbog njihovog finansijskog fer-plej pristupa dugovima i odloženih isplata plata, pitajući se zašto nisu kažnjeni jer su imali ogromne gubitke.

– Poštovani predsedniče, šta su vam rekli da bi vas ubedili da uradite tako nešto? Ti koji si u bolnici rekao detetu da više nećeš prodati nijednog igrača Juventusu. Čestitajte Baroneu (direktor kluba), koji je sigurno bio ubedljiv da vam kaže ko zna šta da vas nagovori na transfer koja je doneo novac, ali vas je naterao da izgubite obraz pred celim gradom. Kako je moguće da ste odlučili da se nagodite sa krajnjim zlom protiv kojeg ste se do pre neki dan borili? Mislili smo, s ponosom, da smo iza sebe ostavili mračni period prodaje radi profita i poslova sa onima koji neće biti imenovani, da bismo se odmah vratili na taj put. Ovo je grad koji je u potpunosti prihvatio vaše bitke i stao iza vas, i koji bi nastavio da vas podržava u budućnosti, ali se sada oseća izdanim.

U saopštenju se takođe pominju “ožiljci koji nikada nisu zacelili”, jer gorko rivalstvo sa Juventusom seže još od davne prodaje Roberta Bađa, a zatim se sve ponovo uzburkalo sa transferom Federika Kijeze.

– Nismo spremni da gledamo kako se gazi naša strast, naša ljubav…  Sa nestrpljenjem očekujemo vaš dolazak (Komiso je trenutno u SAD), predsedniče, jer čitav grad treba da vas čuje i da razume. Naša poslednja poruka je za tim: Dokazali ste da imate hrabrosti, mi smo uz vas. Čeka nas još bitaka i nadamo se da ćemo izazvati samo žaljenje za one koji su otišli ​​u noći kao kukavice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here