EPA/Justin Lane
Kirsti Eli

Glumica Kirsti Eli, poznata po ulogama u TV serijama “Kafić uzdravlje” (Cheers) i “Veronica’s Closet” (Veronikine tajne), filmu “Drop Dead Gorgeous” (Crkni lepotice) i seriji filmova “Gle, ko to govori” umrla je u 72 godini nakon kratke borbe s rakom, objavila su na Instagramu njena deca.

“S tugom vas obaveštavamo da je naša neverovatna, hrabra i voljena majka umrla nakon borbe s rakom, koji je tek nedavno otkriven”, objavila su njena deca, Vilijam Tru Stivenson i Lili Prajs Stivenson.

“Umrla je okružena članovima najuže porodice. Istrajno se borila protiv bolesti. Koliko god je bila neverovatna na filmskom platnu i na ekranu, bila je još neverovatnija majka i baka”, stoji u objavi porodice.

Izrazili su zahvalnost osoblju bolnice Mofit kancer centar i svima ostalima koji su bili uz njihovu majku.

“Želja i strast naše majke za životom, njena večna radost stvaranja bili su bez premca i nadahnuli su nas da živimo život punim plućima baš kao što je to činila ona. Hvala vam na ljubavi i molitvama i molimo vas da u ovom teškom trenutku poštujete našu privatnost”, zamolili su članovi porodice u objavi.

Eli je popularnoj tv seriji “Kafić uzdravlje” od 1987. glumila lik Rebeke Hou. Poznata je i po seriji o Građanskom ratu “Sever i Jug”.

Godine 1991. dobila je Zlatni globus za najbolju glumicu i Emi za glavnu glumicu, a drugu nagradu Emi dobila je 1994. za ulogu Seli Gudson u filmu “Davidova majka”. Značajne uloge ostvarila je i u filmovima “Star Trek II: Khanov bes” i kultnom filmu “Drop Dead Gorgeous”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here