Unikaha želi Igora Rakočevića

0

Trener turskog tima Ergin Ataman navodno je oterao Rakočevića posle meča 3. kola Top 16 faze Evrolige protiv izraelskog Makabija (12. februrar). On je tada rekao da ne računa na Srbina jer narušava atmosferu u timu. Nakon toga su se strasti stišale, ali je ostalo nepoznato da li su Ataman i Rakočević "zakopali ratne sekire".

 

Sudeći po najnovijim informacijama, Ataman po svaku cenu želi da vidi "leđa" Rakočeviću, koji bi trebalo da pređe na pozajmicu do kraja sezone u Unikahu. Rakočević bi u Unikahi zamenio Huana Diksona, koji je pre dve nedelje suspendovan zbog dopinga.

 

"Rakočević bi došao na pozajmicu zato što želi da zadrži jak ugovor koji ima u Efesu. Imao je problema sa navijačima u Malagi, ali nema sumnje da je sjajan igrač", izjavio je za radio "Marka" predsednik Unikahe Fransisko Molina.

 

Igor Rakočević je letos bio prva zvezda prelaznog roka, kada je iz tadašnje Taukeramike, sadašnji Kaha Laboral, prešao u Efes. U toku ove sezone prosečno je beležio 15,6 poena i 3,5 asistencija po utakmici, dok je u Evroligi imao nešto skromniji učinak – 11,2 poena i 2,5 dodavanja po meču. On je poslednje dve godine bio najbolji strelac Evrolige (trofej Alfonso Ford), po čemu je jedinstven, a u Evroligi ima najduži niz uspešno izvedenih slobodnih bacanja (58).

 

Srpski reprezentativac je pre Efesa igrao za Kahu Laboral (Taukeramika), Crvenu zvezdu, Budućnost, Minesotu, Pamesu i madridski Real.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here