Uniks od -19 do Evrolige

0

Odličan i u finalu: Kurtis DžeralsOvde potpis
 

 

Ruski tim je bio na rubu poraza od ASVEL-a, ali je neverovatnim preokretom u drugom poluvremenu stigao do 88:79 i mesta u eliti.

 

UNIKS će igrati u izuzetno jakoj grupi A Evrolige sa Real Madridom, Anadolu Efesom, Žalgirisom, Nižnijem Novogorodom i Dinamom iz Sasarija.

 

ASVEL je odigrao perfektno prvo poluvreme, postigao čak 53 poena, te početkom trećeg perioda imao naizgled nedostižnih 60:41.

 

Međutim, Rusi vežu nekoliko pogodaka sa distance, unose paniku u redove Francuza, a onda spektakularnim zakucavanjem ih potpuno razbijaju.

 

Bio je to uvod u seriju 22:3 za preokret do kraja perioda, koja je prerasla u konačnih 47:19 za rutinsku pobedu UNIKS-a i plasman u evropsku košarkašku elitu.

 

Tim iz Kazanja je predvodio Džejms Vajt sa 21 poenom i 6 skokova, Dor Fišer je dodao 18 poena uz 8 uhvaćenih lopti, dok je Krutis Džerals imao 15 poena i 5 asistencija. Sjajan je bio i Kostas Kajmakoglu sa 13 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

 

S druge strane dominirao je Dejvid Andersen sa 27 poena i 9 skokova, dok su po 12 poena dodali Amara Si i Edvin Džonson.

 

Evroliga počinje 15. oktobra, Srbiju će predstavljati Crvena zvezda Telekom koja će premijeru imati protiv Galatasaraja u Kombank Areni dan kasnije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here