Uništeno više od 20 nadgrobnih spomenika u Lipljanu

5

Nepoznate osobe su u noći između petka i subote polomili, porušili i uništili više od 20 nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Lipljanu.

Kako prenosi Radiotelevizija Gračanica, to groblje je, od preuzimanja ingerencija međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji, više puta bilo na meti vandala.

– Pozvali smo policiju, to smo jedino mogli, i evo i sami možete da vidite šta je ovde urađeno. Dešavalo se i ranije, rušili su spomenike koji su bliže putu. Ovog puta su ušli dublje u groblje, da se valjda ne vidi, ne primeti, i porušili su preko 20 spomen ploča, a na jednoj ploči su izvršili i nuždu – rekao je predsednik srpske zajednice u Lipljanu Jovica Mirić.

Preostali Srbi u Lipljanu ovo nedelo tumače kao direktnu poruku da nisu poželjni u ovom gradu.

– Šta mi preostali Srbi još možemo da očekujemo, ako im i naši mrtvi smetaju. Ovo je poruka da ne žele suživot sa nama, da nema budućnosti ovde za nas – istakao je predstavnik Srba u opštini Lipljan Zoran Radić.

Navodi se da je uviđaj izvršila KPS – policijske stanice u Lipljanu.

5 COMMENTS

  1. Ako ih službeni organi ne uhvate i kazne kazniće ih Bog. Ne samo učinioce i pomagače već i one koji su se oglušili da počinioce i njihove pomagače privedu pravdi. Normalno je da će i pripadnici KFOR-a podneti pred Bogom i svoj deo odgovornosti.

  2. Zasto mi odmah padaju na pamet dogadjaji od pre sto godina? Tada je pocela propast Srba zahvaljujuci naivnosti naroda i izrodima KOMUNISTIMA. Proleteri, neradnici i borci za sirenje njihove ideje. Samo, papani nisu nikada razumeli da je svaka ideja samo onoliko dobra, koliko i sprovodljiva. Znali su samo otimati, krasti i tudje pioklanjati. Sve za fotelju – i rodjenu majku.

  3. Не чекајмо на правду Бога и небеску Србију! Напоље са олошем из земаљске Србије.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here