Rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu saopštio je danas da se ograđuje od postupaka profesora Pravnog fakulteta Vladimira Vuletića, ujednog i potpredsednika Partizana, koji je na društvenim mrežama objavio montiranu fotografiju golmana Crvene zvezde Milana Borjana sa sinom.

– Univerzitetu u Beogradu obratio se zakonski zastupnik gospodina Milana Borjana i gospođe Snežane Borjan, zahtevajući reakciju Univerziteta povodom izvesnih postupanja dr Vladimira Vuletića, vanrednog profesora Pravnog fakulteta. Prema materijalima dostavljenim Univerzitetu, prof. Vuletić je na društvenim mrežama postavljao neprimeren sadržaj, koji je privukao značajnu pažnju javnosti, a za koji postoje indicije da je njime izvršena povreda ugleda i časti porodice Borjan – navodi se na sajtu BU.

Kako se ističe, Rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu smatra da je prof. Vuletić navedenim postupanjem povredio interese i ugled Pravnog fakulteta i Univerziteta u Beogradu. Očekuje se odgovorno i savesno ponašanje prof. Vuletića, u skladu sa zakonom i univerzitetskim i fakultetskim propisima kojima je uređen akademski integritet.

– Univerzitet se u celosti ograđuje od ovog primera štetnog postupanja jednog člana akademske zajednice Univerziteta i najoštrije ga osuđuje. Univerzitet od svojih nastavnika, saradnika, istraživača, studenata i nenastavnog osoblja očekuje da štite dostojanstvo i integritet Univerziteta i njegovih članica (fakulteta i instituta), kako u redovnim aktivnostima u vezi sa nastavom i istraživanjem, tako i u njihovim vanuniverzitetskim poslovima i aktivnostima – poručuje se u saopštenju.

1 COMMENT

  1. Ne podrzavam Vuletica,sramo je njegovo ponasanje za jednog profesora.Ali isto tako je sramno ponasanje golmana Borjana.Covek u scakoj izjavi siri mrznju medju nasom decom.Direktno scojom izjavom o Partizanu posle derbija ja isprovicirao da ivako rwaguju posle njegovig sramnih izjava.Isti taj Borjan je nekad bio Partianovac,a sad je odjednom naj veci Zvezdas,mislim da je i on i Viletic kedne obicne nule od ljudi,nezna se ko jw veca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here