Bivši američki teniser, i bivši broj jedan na ATP listi, Endi Rodik, ispričao je koliko je teško biti rival Novaka Đokovića sa kojim je uspeo da skoro uđe i u fizički sukob tokom njihovog kratkog perioda rivalstva.

Posebno se pamti 2008. godina i polufinale US Opena kada je Novak deklasirao Endija 3:1, što mu se naročito osladilo jer je trpeo provokativne izjave Amerikanca u danima pre meča. Rodik je optuživao Srbina da je folirant, da simulira, da je do polufinala imao 16 povreda, a to mu se “obilo o glavu” pošto ga je Đoković ubedljivo savladao.

Danas ovako priča o Srbinu.

– Neko kao Đoković može da vam učini život mizernim. Toliko ima dobar retern – ispričao je nedavno za Eurosport “penzioner” Rodik, prisećajući se mečeva sa našim teniserom.

Zanimljivo da je Rodik jedan od retkih igrača koji je uspeo da se povuče uz pozitivan bilans protiv Novaka, pošto je u devet mečeva uspeo da ga savlada pet puta.

Ipak, u Njujorku je tada “pobesneo”, deklasiran je pred 20.000 mahom svojih navijača, uz to je i Novak imao šta da mu poruči posle meča, pa je ovaj tražio obračun nakon duela – u Novakovoj svlačionici.

– Jednom sam tako upao u svlačionicu kod jednog rivala. Neću vam reći njegovo ime, samo to da se rimuje sa Šmovak Šmoković. Bilo je to jednom na US Openu. Izazvao sam ga izjavama, posle me je razbio na terenu, pobedio je me je baš onako kako je želeo, i posle je likovao. Kad je otišao u svlačionicu, krenuo sam za njim. Njegov trener (Gebhard Gritš) je stao da ga zaštiti. Bio je malo veći od mog trenera i kada sam video koliki čovek stoji iza mene, “iskulirao” sam i povukao se. Da nisam to uradio, voz bi me sravnio – ispričao je Rodik jednom prilikom situaciju koja je dovela do vrhunca rivalitet sa srpskim teniserom.

Danas, mnogo godina kasnije, Rodik i Novak su u dobrim odnosima, brzo posle incidnta u svlačionici se već njihov odnos počeo popravljati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here