Upali na fakultet, tukli i pokrali studente

0

Nasrnuli i na devojke koje su snimale događaj
 

Studenti tvrde da su maskirani muškarci iskoristili trenutak kada su se zaključavala vrata Filozofskog fakulteta, kada su uleteli i nasrnuli na M. J. kog su udarali po glavi, nanevši mu povrede nosa.

 

"U komešanju su nasrnuli i na dve koleginice S. S. i M. A, koje su pokušavale da snime ceo događaj, a potom su ukrali jaknu i novčanik sa dokumentima", objašnjavaju studenti.

 

Kako kažu studenti, ranije u toku noći, neposredno pre incidenta, nekoliko muškaraca se raspitivalo šta se dešava na Filozofskom i koliko ima ljudi u zgradi.

 

"Nismo sigurni da li su svi članovi Fašističke srpske grupe, ali jedan od njih je sigurno nosio fašističko obeležje", rekao je jedan od studenata, i dodao da su najverovatnije isti ti bili povezani sa bacanjem letaka sličnog sadržaja sa prozora njihovog fakulteta na dan blokade.

 

 

Napad na studente zabeležen je video-nadzorom Fakulteta i jednim privatnim telefonom, a policija je obavila uviđaj. Za sada nije poznato da li je povređeni mladić student ili radi na Filozofskom fakultetu.

 

Studenti Filozofskog fakulteta koji od četvrtka, 9. oktobra blokiraju zgradu Filozofskog fakulteta apeluju na organe reda da identifikuju i pronađu počinioce i
zaštite akademce od ovakvih napada. Oni, takođe, poručuju da ih ovo neće zaustaviti, te da nastavljaju sa protestom sve dok Uprava tog fakulteta ne pristane na dijalog o njihovim zahtevima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here