Yotube/Playwatch

Amerikanac Vilijam Rodžers veliki je ljubitelj klizanja na ledu. Međutim, zamalo da mu upravo taj hobi dođe glave.

Naime, Rodžers često kliza na zaleđenom jezeru u Samersvortu, ali kako su temperature sve više, klizanje po tankom ledu baš i nije tako dobra ideja. Prošlog vikenda, Rodžers je uživao klizajući, kada je upao u jezero.

Tada je krenula borba za goli život – nikako nije mogao da se izvuče iz hladne vode, a svaki njegov pokušaj da dospe na površinu osujećen je,jer je led i dalje nastavio da puca gde god bi se uhvatio.

Niko nije mogao da mu pomogne ni da pozove hitnu pomoć ili neku drugu službu, jer je Rodžers bio sam na jezeru. S obzirom na to da se jednom rukom držao za ivicu površine, nije mogao ni da izvadi telefon i pozove “911”, prenosi portal 9to5 Mac.

Onda se setio da na ruci ima Apple Watch – naredio je Siri da pozove hitne službe, i već posle nekih desetak minuta, vatrogasci su stigli ako bi mu pomogli da se izvuče iz zaleđenog jezera.

Šef vatrogasne službe, Džordž Kramlinger, izjavio je da je Rodžers ostao neobično smiren u ovako komplikovanoj situaciji, a još jednom je upozorio ljude na opasnosti koje ih vrebaju ukoliko se odluče za klizanje po zaleđenom jezeru.

Ovo je jedan od dobrih primera kako tehnologija može da radi za dobrobit čovečanstva – u Rodžersovom slučaju, upravo gedžet je bio taj koji mu je doslovno spasio život.

1 COMMENT

  1. Нико не пише колико их је сличних будала упало у неки шахт, сударило се с бандером или камионом, јер су обузете пажње као хипнотисани буљили у екран сличног мобилног уређаја.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here