Upoznajte tinejdžera sa platom od 400.000 evra!

0

Beta/AP/A.K.
Konačno pronašao mir: Martin Edegard
 

Norveški vunderkind o kom se mnogo pisalo prethodnih meseci, posle prave transfer sage, izabrao je Real Madrid. Uprkos tome što su ga u Bajernu iz Minhena skoro pa bili predstavili kao svog novog igrača, uz pohvale koje mu je poslao trener Pep Gvardiola.

Na iznenađenje mnogih, Martin Edegard je sa 16 godina ušetao u salu za konferencije na stadionu "Santijago Bernabeu", podigao dres najtrofejnijeg evropskog kluba i šarnuo, uz prisustvo oca, profesionalni ugovor u pravom smislu te reči.

Edegard će zarađivati pomalo perverznih 100.000 evra nedeljno! Dobro ste pročitali.

– Izabrao sam Real Madrid jer su izneli najbolju ponudu – bez skrupula je izjavio norveški tinejdžer, čiji je prethodni klub Stromsgodset, navodno, dobio svega tri miliona evra. 

Ipak, "Marka" je prošlog proleća još objavila da će Edegard biti igrač Reala i da će koštati oko 12 miliona evra.

Beta/AP/A.K.

Bilo kako bilo, Real je pokazao još jednom da uvek dobije ono što želi, a to je ovog puta značilo i da će Martinov otac, koji je i sam fudbalski trener, dobiti posao u Realu i stan u Madridu, kako bi ostao uz svog sina.

Da li ovaj dečak vredi tolikog novca? To niko u ovom trenutku ne može da zna, iako je jasno da se radi o jednom od najvećih talenata na svetu, momku koji je profi fudbal zaigrao sa 15, a potom debitovao za reprezentaciju Norveške nešto pre 16. rođendana.

U Realu su toliko uvereni u kvalitete mladog plejmejkera da je prvi operativac kluba i legendarni kapiten Reala s kraja 80-ih i početka 90-ih godina, Emilio Butragenjo, smelo izjavio da je ovo pojačanje spremno za nastupe u prvom timu već – ove sezone!

Nesvakidašnji talenat

Međutim, Edegard će nastupati za Kastilju, "B" tim prvaka Evrope, iako je za očekivati da klub napravi spektakl i pruži mu priliku u nekoj od manje važnih utakmica tokom sezone.

– Matrin će trenirati i sa prvim timom i sa Kastiljom, a nastupaće za Kastilju do kraja sezone. Međutim, ukoliko trener Karlo Anćeloti poželi da ga pozove na neki nastup prvog tima, to će na kraju biti samo trenerova odluka i mi nećemo imati ništa protiv – rekao je Butragenjo, koji je najavio i šta Edegarda čeka na leto.

– Odradiće kompletne pripreme sa prvim timom i tada ćemo sesti i odlučiti šta je najbolje za njega.

Butragenjo je pokušao da obrazloži zbog čega je Real dao pravo bogatstvo dečaku.

– Ako pogledate koliko je klubova bilo zainteresovano za njega, na kraju je najvažnija stvar da Martin sedi ovde s nama. Veoma smo uzbuđeni zbog toga što nas čeka zajednička budućnost, jer se radi o nesvakidašnjem talentu. Nadamo se da će naši navijači uživati u njegovim igrama dugo godina.

Ponudio je i obrazloženje za zapošljavanje Martinovog oca.

"Radi se o bivšem fudbaleru i veoma cenjenom treneru u Norveškoj, sa mnogo iskustva. On će preuzeti ulogu u treniranju mlađih kategorija".

– Ovo je najbolje mesto za razvoj, što se mene tiče – rekao je Edegard, koji je pred sobom imao i ponude Barselone, Bajerna, Ajaksa i Mančester junajteda. 

Beta/AP/A.K.

– Real ima najbolje uslove za trening od svih klubova, ponudio je i najbolje uslove. Osetio sam da je ovo prava opcija za mene i da ću ovde dostići najviše – dodao je mladić, koji je upitan zbog čega je odbio Barselonu, konkretno.

– Kao što sam rekao, Madrid je najbolja opcija. Osećam se kao kod kuće ovde, ovo je zaista ostvarenje snova za mene, neverovatno… Spreman sam da nastupam u najvećem klubu na svetu i biće mi čast. Upoznao sam Karla Anćelotija i Kristijana Ronalda, popričali smo kratko. Oni su veoma dobri ljudi, veoma pristojni, ali neću vam otkriti o čemu smo pričali.

Beta/AP/A.K.

O sebi je rekao:

– Volim da imam loptu u nogama, volim prvi kontakt s loptom, volim pas igru. Generalno, volim kada je lopta kod mene.

Hajde da vidimo dokle će Martin dogurati. Nema sumnje, imaće sve preduslove da napravi karijeru. Možda i previše preduslova…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here