pixabay.com
Foto: Ilustracija

Od ranih prepodnevnih sati meteorolozi su upozoravali Beograđane da nigde ne kreću bez kišobrana, te da su moguće vremenske nepogode, i kada su već svi pomislili da su stručnjaci za vreme omanuli, nešto posle 17.00 časova na deo Beograda sručio se pljusak. A kada se na to doda i poslepodnevni špic, ne čudi što su u mnogim delovima grada stvorene saobraćajne gužve.

Kroz Bulevar kralja Aleksandra automobili jedva prolaze zbog velike količine kiše, koja je pala za kratko vreme.

Pljusak je počeo baš u vreme poslepodnevnog špica, što je dodatno stvorilo gužve na pojedinim saobraćajnicama.

RHMZ je ranije danas izdao upozorenje za severne i zapadne delove Srbije, kao i za Beograd, najavljujući jake vremenske nepogode.

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, danas i sutra očekuje se nestabilno vreme, s pojavom lokalnih pljuskova i grmljavine. Upozorenje za danas odnosi se na severne i zapadne delove zemlje, kao i za Beograd.

Za te delove naše zemlje prognozira se pojava jakih pljuskova s grmljavinom. U utorak takve vremenske nepogode se očekuju u centralnim i južnim krajevima zemlje, s 20 do 30 litara kiše za kratko vreme. Lokalno se očekuje i više kiše i pojava grada i olujnog vremena.

NAREDNIH 3-4 DANA VREMENSKE PRILIKE POD UTICAJEM SLABOG VISINSKOG CIKLONA I UMERENO TOPLE VAZDUŠNE MASE.OKO 22.06….

Gepostet von Marko Cubrilo am Montag, 17. Juni 2019

Zbog najavljenih nepogoda, RHMZ je danas “uključio” narandžasti meteo-alarm za severne i zapadne delove Srbije, odnosno za Bačku, Banat, Srem, Beograd i Zapadnu Srbiju, dok je ostatak zemlje “u žutom”.

Međutim, već u utorak i za te delove Srbije važiće narandžasti meteo-alarm, dok će sever i zapad biti za stepen niži alarm, na nivou žutog upozorenja.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here